Spar Slovenija zavetiškim živalim podaril hrano v vrednosti 10.000 evrov

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sparov album s sličicami najbolj neverjetnih živali Rekordomania 2 razkriva, kako veličasten je živalski svet. Ob pogledu na eksotične rekorderje pa v Sparu niso pozabili na živali v stiski, ki v slovenskih zavetiščih čakajo novega lastnika in topel dom. V želji po pomoči zavetiškim kosmatincem ter delavcem in prostovoljcem, ki požrtvovalno skrbijo zanje, so del sredstev od prodaje albumov v Sparu namenili nakupu pasje in mačje hrane Scotty in Molly Premium. Osmim slovenskim zavetiščem so tako podarili kar dve toni hrane in priboljškov v skupni vrednosti 10.000 evrov.

 width=Druženje in prijateljstvo z živalmi je čudovita izkušnja, saj dokazano pozitivno vplivajo na počutje ljudi. Prav tako si lahko obetamo neprecenljive trenutke, če žival rešimo, jo posvojimo in z njo delimo življenje. Ker pa vsi kosmatinci nimajo te sreče, jim začasen dom nudijo slovenska zavetišča, kjer zanje povečini skrbijo prostovoljci. Zavetišča živalim iščejo nove domove, jih oskrbujejo z zdravili, opozarjajo ter delujejo proti nepravilnostim in neustreznim ravnanjem ter informirajo ljudi o problematiki odnosa do živali.

 

Donacijo deleža sredstev od prodaje albumov Rekordomania 2 je letos z veseljem sprejelo osem zavetišč za živali, ki se nahajajo v petih slovenskih regijah, pri dobrodelni gesti pa so sodelovali tudi poslovodje trgovin Spar, ki so jih zavetiški kosmatinci pospremili z zadovoljnim predenjem in laježem. Ljubljansko zavetišče na Gmajnicah sta v sklopu akcije obiskala tudi Sparova Cool vplivneža Teja in Jani Jugovic, ki sta se skupaj s svojimi otroki podučila o delovanju zavetišča in prostovoljcem pomagala nahraniti živali.

 width=Obroki hrane in priboljški Scotty in Molly Premium v skupni vrednosti 10.000 evrov so osrečili dobrodelne prostovoljce in zbrane kosmatince naslednjih zavetišč:

 

  • Zavetišče Ljubljana
  • Zavetišče Horjul
  • Zavetišče Maribor
  • Obalno zavetišče
  • Mačja hiša v Celju
  • Mestni mačjak v Kranju
  • Zavetišče Brežice
  • Zavetišče Turk