Turistica kot povezovalec turističnih ponudnikov Jadransko – jonske regije

Deli novico s tvojimi prijatelji

Konec junija 2019 se je pet ponudnikov turističnih storitev Slovenske Istre udeležilo delavnic projekta QNeST (t.i. mreža kakovostnih ponudnikov trajnostnega turizma) na jugu Italije. Po uspešnih delavnicah, kjer so si s ponudniki iz vseh jadransko-jonskih držav izmenjali izkušnje in razmišljali o možnostih povezovanja, so tudi predstavili svojo ponudbo na sejmu.

Povezovanje turističnih ponudnikov je osnova za kakovostno turistično ponudbo in trajnostni razvoj destinacije. Vzpostavitev mreže ponudnikov omogoča izmenjavo izkušenj, mnenj in idej, začetek sodelovanja ter skupnih projektov in prireditev, ki lahko izboljšajo turistično ponudbo v kraju delovanja ponudnikov ali delovanje prenesejo na širše geografsko območje.

Prav to je bil cilj delavnic projekta QNeST v italijanskem mestu Lecce, ki jih je v četrtek, 27. junija 2019, organiziral vodilni projektni partner, tj. Univeza v Salentu. Delavnic so se udeležili predstavniki Naravnega rezervata Škocjanski zatok, Vin Bordon, Istrskih hišk, Ekološke kmetije Gramona ter društva Istrski maraton in drugi ponudniki iz jadransko-jonskih držav. Izmenjali so si izkušnje ter izkazali svoje navdušenje in željo po skupnih akcijah za povezovanje in uspešnost skupnega območja. Mreženje se je izkazalo kot zelo učinkovito, saj so se lahko ponudniki enakih ali sorodnih vsebin iz različnih držav medsebojno spoznali tudi preko individualnih srečanj B2B, stojnic, obiska lokalnih ponudnikov, fokusnih skupin in predstavitev predlogov itinerarjev, ki so jih za svoja geografska območja predstavili projektni partnerji.