40. Piranski dnevi arhitekture s povzetkom tem minulih srečanj

V Avditoriju in razstavišču Monfort v Portorožu bo danes osrednji del 40. konference Piranski dnevi arhitekture. Glavne iztočnice so kontekst, koncept in konsenz, s tem pa jubilejno srečanje povzema vsebino vseh dosedanjih, je zapisal arhitekt Janez Koželj. Ob 18. uri bo podelitev arhitekturne nagrade piranesi 2023.

Deli novico s tvojimi prijatelji
Strokovna predavanja so se začela v petek in se bodo nadaljevala danes. Predavatelji so Wang Shu in Lu Wenyu iz Kitajske, Iva Letilović in Igor Pedišić iz Hrvaške, Pedro Domingos iz Portugalske, Tom Lechner iz Avstrija, Aitor Fuentes iz Španije in Janez Koželj, Sonja Ana Hoyer ter Lenart Piano iz Slovenije.

V petek zvečer so v galeriji Herman Pečarič v Piranu odprli dokumentarno razstavo z naslovom PDA 40: odprti arhivi. Pripravili so jo kustosi Špela Kuhar iz Galerije Dessa, Robert Potokar in Staša Baranja iz Fundacije Piranesi.

Ob 18. uri bo v Avditoriju slovesna podelitev nagrade piranesi, ki jo podeljujejo Galerija DESSA, Obalne galerije Piran in mednarodna žirija piranesi. Pozdravna nagovora bosta imeli ministrica za kulturo Asta Vrečko in častna pokroviteljica prireditve Anna Ramos, direktorica Fundacije Mies van der Rohe. Ob 20. uri bo v Monfortu sledilo odprtje mednarodne arhitekturne razstave Piranesi 2023.