47.000 ljubiteljev motorjev

Na 29. evropskem srečanju lastnikov motociklov Harley-Davidson je bilo skoraj dvakrat več obiskovalcev kot leta 2016.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Konec prejšnjega tedna je bilo v Portorožu zelo živahno, saj so mesto napolnili številni motoristi Harley-Davidson. Ikonični motocikli so v Portorož privabili 47.000 obiskovalcev. Med njimi je bila tudi Karen Davidson, slavna pravnukinja enega od štirih ustanoviteljev podjetja Harley-Davidson, Williama A. Davidsona. V širšo okolico so udeleženci dogodka pripeljali približno 17.000 motorjev Harley-Davidson.

»Uspešno izpeljan dogodek je plod odličnega sodelovanja javnih in zasebnih inštitucij, ne samo na destinaciji temveč v celotni regiji. Je tudi pokazatelj potenciala destinacije za še več podobnih prireditev velikega formata, ki bi krepile naše turistično gospodarstvo,« pravi Aleksander Valentin, direktor Turističnega združenja Portorož.

Dogodek, ki je potekal med 9. in 12. junijem, je v središču Portoroža gostil 20 glasbenih skupin, imel pa je tudi razstavo predelanih motociklov Custom Bike Show v nekdanjem skladišču soli Grando. Najbolj obiskan del dogodka je bil v soboto, ko se je 2.5oo motociklov udeležilo revijalne parade po Istri. Samo v soboto je bilo v Portorožu 25.000 obiskovalcev.

V času dogodka so v hotelih občine Piran zabeležili 17.500 prenočitev, kar je 8 % več kot v času prvega srečanja harlejašev leta 2016. Kljub množici obiskovalcev je dogodek potekal brez težav.