Piščanca lahko pripravite na nešteto načinov. Če ga imate doma, vam predstavljamo pet preprostih receptov, s katerimi boste razveselili prav vse člane družine.
1. Pečen piščanec z zelišči in limono

Sestavine:
-
1 celo piščančje bedro ali prsi
-
2 žlici olivnega olja
-
Sok polovice limone
-
Sol, poper, rožmarin, timijan
Priprava:
Piščanca premažite z oljem, limoninim sokom in začimbami. Pecite v pečici na 200 °C približno 35–40 minut, dokler ni zlato zapečen. Postrezite z zelenjavo ali krompirjem.
2. Piščanec z makaronovo-špinačno omako

Sestavine:
-
300 g piščančjih prsi
-
200 g makaronov
-
150 g sveže špinače
-
200 ml smetane za kuhanje
-
1 strok česna, sol, poper
Priprava:
Skuhajte makarone. Na ponvi popražite česen in piščanca, dodajte špinačo in smetano. Kuhajte še nekaj minut in zmešajte z makaronovo osnovo. Rezultat: kremasta popolnost!
3. Piščanec z rižem v eni ponvi

Sestavine:
-
2 piščančja fileja
-
1 skodelica riža
-
1 čebula, 1 korenček, 1 paprika
-
500 ml jušne osnove
Priprava:
Na olju popražite čebulo, korenček in papriko. Dodajte narezane piščančje koščke in riž, prelijte z jušno osnovo. Pokrito kuhajte 20 minut, da se vse okusi povežejo.
4. Hrustljava piščančja krilca

Sestavine:
-
500 g piščančjih krilc
-
2 žlici sojine omake
-
1 žlica medu
-
1 žlička česna v prahu
-
Ščepec čilija
Priprava:
Krilca marinirajte v omaki, nato jih pecite 25–30 minut na 200 °C, dokler niso hrustljava in lepljivo karamelizirana.
5. Sladko-karamelizirana piščančja jed

Sestavine:
-
300 g piščančjih koščkov
-
2 žlici sojine omake
-
1 žlica medu
-
1 žlica rjavega sladkorja
-
1 žlička sezamovega olja
Priprava:
Piščanca popecite do zlate barve. Dodajte med, sojino omako in sladkor. Kuhajte, dokler omaka ne postane gosta in sijoča. Posujte s sezamom in postrezite z rižem.






