60-letnik pri Kopru streljal proti tovornemu vozilu

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper in policisti PP Koper so 19. 9. 2023 v naselju pri Kopru obravnavali kaznivi dejanji povzročitev splošne nevarnosti  in lahka telesna poškodba , katerih je utemeljeno osumljen 60-letni državljan Republike Slovenije.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov je bilo ugotovljeno, da so se 40-letni, 36-letni in 36-letni oškodovanci, vsi državljani Republike Slovenije, 19. 9. 2023, v poznih popoldanskih urah, po predhodnem dogovoru z občanom, s tovornim vozilom pripeljali v naselje pri Kopru, kjer so prevzeli in na tovorno vozilo naložili staro železo in druge kovine. Obenem so tam še nekaj bližnjih sosedov povprašali po odpadnem železu, nakar so se s tovornim vozilom zapeljali stran. Takrat pa je osumljeni 60-letni državljan Republike Slovenije streljal proti tovornemu vozilu in pri tem lažje poškodoval 40-letnika, ki se je v tovornem vozilu prevažal kot sopotnik.

Osumljeni je bil kmalu za tem prijet in mu je bilo odrejeno policijsko 48-urno pridržanje. Po opravljenih vseh preiskovalnih dejanjih, tudi preiskavi stanovanja in drugih prostorov, kjer je bilo najdeno različno strelno orožje in večje število nabojev, je bil 21. 9. 2023, s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je osumljenega po zaslišanju spustila na prostost.

Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnost je zagrožena kazen zapora do petih let, za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe pa je zagrožena kazen zapora do treh let.