Sveže meso je najboljša izbira
Kje kupujete piščanca? Priznani kuharski mojstri poudarjajo, da je izvor mesa ključen za okus jedi. Najboljše je kupiti piščanca neposredno na lokalni perutninski kmetiji ali tržnici – ali vsaj pri mesarju, ki prodaja meso preverjenega izvora. Chefi tudi prisegajo, da ima jed iz svežega mesa bistveno boljši okus kot tista iz zamrznjenega piščanca.
Kupujte celega piščanca
Nakup celega piščanca od zanesljivih dobaviteljev vam omogoča največjo prilagodljivost pri kuhanju – pripravite lahko praktično katerokoli jed. Uporabite lahko vse dele mesa, kožo in kosti pa izkoristite za domačo piščančjo osnovo. Poleg tega je nakup celega piščanca praviloma cenejši kot nakup posameznih kosov.
Solna kopel za vrhunske rezultate
Soljenje je skrivnost popolnega piščanca iz najboljših restavracij, se strinjajo chefi. Gre za namakanje mesa v slani raztopini, ki je lahko pripravljena iz vode, jušne osnove ali pinjenca, obogatena s svežimi zelišči. Ta postopek poskrbi, da meso ostane vlažno in preprečuje izsušitev med peko.
Piščanca je treba v slani raztopini pustiti vsaj eno uro, idealno pa čez noč ali do 24 ur v hladilniku. Pred toplotno obdelavo meso vzamete iz slanice in ga dobro osušite, nato pa pripravite po želji – v ponvi ali pečici.
Več kulinaričnih vsebin tukaj.




