Pri shranjevanju hrane v hladilniku obstajajo določeni načini, ki lahko podaljšajo njen rok trajanja. Veliko ljudi ima svoje metode, saj nam je vsem v interesu, da hrana ostane uporabna čim dlje. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako shraniti določeno hrano:
Paradižnik
Vemo, da obstajajo različna mnenja o tem, kje shranjevati paradižnik, vendar je njihovo mesto v shrambi ali na delovni površini. Ko paradižnike shranjujete v hladilniku, postanejo mokri in izgubijo del okusa. Bodisi da jih prinesete domov iz trgovine ali jih gojite v svojem vrtu, bodo paradižniki ostali bolj sočni in okusnejši, če jih pustite izven hladilnika.
Gobe
Neoprane gobe, shranjene v papirnati vrečki, sodijo v hladilnik, razen smrčkov, ki jih je treba hraniti na pultu. Če jih želite pustiti v originalni embalaži, najprej odstranite plastično folijo, da preprečite, da bi postale sluzaste po dnevu ali dveh.
Citrusi
Če jih hranite pri sobni temperaturi, jih boste morali pogosteje osvežiti. Limone, limete in pomaranče pri sobni temperaturi zdržijo približno teden dni, v hladilniku pa približno dva, zato je bolje, da jih hranite v hladilniku, kjer nižja temperatura preprečuje izsuševanje. Če niste ljubitelj hladnega sadja, lahko limone pustite na pultu nekaj ur, preden jih pojeste ali iztisnete sok.
Buče
Vse je odvisno od vrste, ki ste jo prinesli domov. Zimske buče naj bodo zunaj hladilnika, vendar na hladnem in suhem mestu, kjer zdržijo tudi do dva meseca. Le, če jih narežete, neporabljene dele shranite v hladilnik do naslednje uporabe. Po drugi strani pa naj bi poletne buče šle v hladilnik, kjer bodo zdržale nekaj dni.