Odvečna maščoba: Kako jo izgubiti?

Odvečna maščoba in njeno nabiranje na trebuhu je lahko težava.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Odvečna maščoba in izziv, kako jo izgubiti, traja že dolgo. Obstaja nekaj koristnih, okusnih živil, ki vam bodo dala dodaten občutek sitosti in vam morda pomagale do lepše postave in boljšega zdravja. Tistega, česar si želimo vsi.

Nemastni mocarela sir – Ko se del ali vsa maščoba vzame iz sira, kalorije se zmanjšajo, proteini pa povečajo. Hkrati dajejo občutek sitosti in zmanjšajo potrebo po hrani.

Tako ima 56 gramov nemastnega mocarela sira 84 kalorij in 18 gramov proteinov.

Sir, da ali ne?

Večina kalorij v siru izvira iz maščob, ne beljakovin. Tako ima 28 gramov mocarele približno 85 kalorij, od tega 60 kalorij maščobe, le 25 kalorij sira pa beljakovine. Zato lahko le majhna porcija takšne hrane vsebuje veliko kalorij. Po drugi strani pa lahko pojeste veliko večjo porcijo visoko beljakovinske hrane za veliko manj kalorij.

Nekateri posamezniki, ki za svoje primarne beljakovine izberejo živila, kot so jajca, piščanec, losos ali tofu, morda mislijo, da uporaba sira kot pomožnega dodatka nikakor ne more vplivati ​​na nastajanje maščob, a nutricionisti so dokazali nasprotno. Sir namreč vodi do odvečnih neželenih kilogramov.

Skuta boljša izbira

Skuta je tudi dobra beljakovinska izbira za hujšanje. 80 gramov svežega sira vsebuje približno 90 kalorij in ponuja 12 gramov beljakovin.

Tako sveži sir kot nemasten sir sta mlečna izdelka, nobeden ne vsebuje nasičenih maščob, ki mašijo žile.

Mlečni izdelki nas nasitijo, vsaj nekateri pa vsebujejo tudi veliko beljakovin. Beljakovine so pravi šampion pri hujšanju. Poleg tega ohranjajo stabilno raven krvnega sladkorja, kar nam pomaga preprečiti energijske padce, ki vodijo do hrepenenja po nezdravi hrani. Prav tako imajo beljakovine pomembno nalogo pri izgradnji in obnovi mišičnega tkiva, ki ga telo potrebuje za moč in hitro presnovo.

Poleg mlečnih izdelkov je priporočljivo, da na svoj jedilnik dodamo pusto piščančje meso in piščančja prsa.

Če bi radi ugotovili, koliko kilogramov naj bi imeli za svojo višino in starost, preverite tukaj.