Pod pokroviteljstvom Sanatha Ukwatte, slovenskega častnega generalnega konzula na Šri Lanki, je v Mount Lavinia Hotel v Colombu pred parimi dnevi potekal slovenski kulinarični večer, ki so se ga udeležili številni šrilanški poslovneži, tamkajšnji diplomati in srečneži, ki so si pravočasno zagotovili mesto na dogodku, ki je bil razprodan kmalu po objavi.
Za slastnost dogodka je poskrbela Tatjana Butul iz Domačije Butul iz Manžana, ki goji tradicionalno dobre odnose s Slow food Sri Lanka.
“Predlagala sem recepte za jedi, ki smo jih postregli. Sodelovanje Slow food Primorska in Slow food Sri Lanka je pričaralo okusne jedi po načelu lokalno in sezonsko. Manžanske recepte sem prilagodila tukajšnjim surovinam, ki so na voljo. Oljčno olje potuje povsod z nami v kovčku, tako smo lahko ponudili gostom za dobrodošlico sveže pečen kruh s sečoveljsko soljo in oljčnim oljem. Ni manjkalo tartufov, pripravili smo sveže rezance. Spekli jabolčni zavitek, ki mu je bil dodan najboljši cimet, šrilanški. Jedilnik je bil sestavljen iz sedmih predjedi, treh glavnih in treh sladic” pravi Tatjana Butul.
Na večerji pa so predstavili tudi malvazijo in refošk.