Hujšanje: Hoja je najboljša vadba

Prihaja tisti čas v letu, ko si bomo želeli vitke postave. Bliža se poletje. in vsi bomo imeli na jedilniku hujšanje. Pri tem nam lahko pomaga tudi hoja.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Hujšanje bo aktualno v prihajajočih tednih, saj si želimo vitko postavo za prihajajoče poletne dni. Na plaži ali v vsakdanjem življenju  si želimo pokazati vitko telo.  Začelo se bo z drastičnimi dietami, ki obljubljajo čudeže, naporne vaje v telovadnici, ne tako zelo zdravimi napitki, ki nadomeščajo obroke in pomagajo pri hujšanju.

Free Legs Shoes photo and picture

Hujšanje: Sprehod je rešitev

Temelj izgubljanja telesne teže je v ustrezni hidraciji, preprostih obrokih in naravnih sestavinah ter ustreznem počitku in zmerni telesni aktivnosti. Ni potrebe po telovadnicah in fitnesu, da bi zdravo shujšali in se znebili odvečnih kilogramov, ob tem pa se izognili, da bi se še bolj zredili nazaj. Obstaja aktivnost s katero lahko vadite vsak dan.

Predvsem je pomembno, da hujšate zdravo. Nekaj nasvetov tudi v tem članku. O fitnes napakah, ki jih delamo si preberite tudi ta članek.  O hujšanju in zgubljanju kalorij smo veliko pisali.

Hoja je idealna, če ste se odločili izgubiti nekaj odvečnih kiilogramov.

Kot potrjujejo fitnes in wellness strokovnjaki, je in ostaja hitra hoja najboljša vadba za hujšanje.

Vadite jo lahko kjerkoli in v kateri koli starosti, ni posebnih kontraindikacij, ne zahteva posebne opreme, ne vzame veliko časa, koristi hoje so torej neskončne.

Kako začeti s hojo?

Sedeči način življenja nas vse bolj spremlja, tako se vam zdi verjetno težko izvedljivo hoditi  30 minut na dan.

Začnete lahko z običajnim tempom deset ali petnajst minut hoje, nato pa postopoma stopnjujete tempo in trajanje aktivnosti.

Vključite lahko tudi dva ali tri desetminutne sprehode ob različnih urah dneva in jih nato združite v eno aktivnost.