Je res treba kositi ob koncih tedna?

Bralci so nas opozorili, da je bil dopoldne na relaciji ceste Izola – Koper zgoščen promet. Zaradi košnje trave je bil namreč zaprt prehitevalni pas. Pri pristojnih smo preverili, ali je res nujno kositi ob koncih tedna.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Stanje na slovenskih cestah je zaskrbljujoče. Prometni zastoji so tako rekoč že stalnica. Na poti z Obale v prestolnico je v jutranjih urah praktično vsak dan gneča, podobno se ob koncih delovnika zgodi na poti nazaj. Na Obali se pločevinaste kolone zaradi turistov in vikendašev vijejo zlasti ob petkih, sobotah in nedeljah, ko pa že tako obremenjenim cestam piko na i dodajo še raznorazne zapore zaradi takih in drugačnih del ter promete nesreče, je kaos še večji. Danes dopoldne so nas bralci opozorili, da na odseku ceste med Izolo in Koprom kosijo travo. Zato smo pri pristojnih preverili, ali je res treba kositi ob koncih tedna in ali ni možno za tovrstna vzdrževalna dela poiskati s prometom manj obremenjene dneve.

Pokositi je pač treba …

Kot so nam pojasnili na CPK, v tem obdobju trava ob cesti raste hitro in njihova naloga je, da jo pokosijo. Naročnik del pa je Direkcija za ceste. Kot so dejali, so tovrstna dela vsakič pravočasno sporočena v sklopu prometnih informacij, ki jih vozniki lahko preverijo na strani promet.si. Dodali so še, da je bil danes dopoldne res zaprt prehitevalni pas med Izolo in Koprom, da pa po njihovih informacijah zaradi tega ni prihajajalo do zastojev.

Znova bodo kosili v ponedeljek

Pojasnili so še, da bodo v ponedeljek dopoldne zaprli prehitevalni pas na drugi strani hitre ceste, torej med Koprom in Izolo, saj se košnja izvaja ročno in zato so tovrstne delne zapore neizogibne.

Voznikom priporočajo, da razmere na cestah spremljajo prek portala promet.si.