167 km/h v naselju

Dva voznika z  motornimi kolesi, se bota srečala z sodnikom za prekrške, kjer ju čaka globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk in hkrati odvzem vozniškega dovoljenja.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti Postaje prometne policije Koper so v nedeljo, 26. 5. 2024, pri poostrenem nadzoru ugotovili 25 prekoračitev hitrosti. Dva voznika z  motornimi kolesi, se bota srečala z sodnikom za prekrške.

Prvi je vozil s hitrostjo 166 km/h na regionalni cesti Črni kal – Kozina, drugi, 23-letni domačin, pa s hitrostjo 167 km/h. Ta je v naselju Prade prekoračil hitrost vožnje kar za 117 km/h.

Kljub vsem preventivnim akcijam in opozarjanju policije, še vedno ugotavljajo hujše prekoračitve hitrosti, ki so najpogostejši vzrok za najhujše posledice prometnih nesreč, zlasti voznikov motornih koles.

V soboto ob 14.10 je v Luciji 25-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v obcestni drog javne razsvetljave. V nesreči se je lažje telesno poškodoval 29-letni moški, ki je bil sovoznik v vozilu. Povzročitelju, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0.41 mg/l, so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

V nedeljo ob 18.12 je bila prometna nesreča na avtocesti, pred razcepom za Sežano. 40-letnik je peljal od Senožeč proti razcepu Gaberk in tik pred razcepom prehiteval osebni avtomobil, ki ga je vozil 69-letni voznik. Ko ga je prehiteval, je vozilo pričelo zanašati in je bočno trčil v vozilo 69-letnika, katerega je odbilo v desno, v odbojno ograjo. 69-letni voznik in njegova sopotnica sta se pri tem lažje poškodovala, povzročitelju so izdali plačilni nalog. Isti dan so policisti  v Jagodju ustavili 33-letnega voznik osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,71 mg/l. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.