V piranskem svetu o pozidavi Lucije, referendumu in portoroški ploščadi

Piranski občini svetniki se bodo danes sestali na seji, na kateri bodo med drugim odločali o odloku o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Ob Belokriški, odloku o sprejemu zazidave Lucija II in predlogu investicijskega programa ureditve ploščadi v Portorožu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Odlok o sprejemu zazidave Lucija II bi občini Piran omogočil gradnjo stanovanjskih stolpičev na Kampolinu v Luciji. Pravno mnenje o tem bo na seji predstavila odvetniška družba Matoz oziroma v njenem imenu Franci Matoz.

Odlok o zazidavi Lucija II je bil sprejet že leta 1975, na njegovi podlagi so bile zgrajene hiše v Luciji, trojčki na Liminjanski in v Čokovi ulici, medtem ko zazidalni načrt na področju Kampolina ni bil realiziran.

Leta 1998 so bile sprejete spremembe, saj naj bi bil odlok v nasprotju z dolgoročnim in srednjeročnim planom občine. Ker bi občina zdaj na območju Kampolina želela graditi stanovanjske stolpiče, je za pravno mnenje prosila odvetniško družbo Matoz. Franci Matoz bo na današnji seji, kot je razvidno iz gradiva, predstavil mnenje, da je pomoto o realiziranosti mogoče odpraviti tako, da občinski svet s sklepom ugotovi, da zazidalni načrt ni bil realiziran v celoti in da zato še vedno velja del zazidalnega načrta.

Na dnevnem redu današnje seje je tudi sprejemanje odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Ob Belokriški, zaradi katerega so volivci leta 2018 zbrali dovolj podpisov, da bi izpeljali referendume o pozidavah na območju Ob Belokriški ter območjih Parka cvetja in Med vrtovi.

Na seji bodo predstavili še projekt ureditve, prenove in nadgradnje ploščadi Trga prekomorskih brigad in ureditve degradiranih delov obalne promenade med glavnim pomolom in plažo Meduza.Idejno zasnovo za novo ploščad, ki bo stopničasta in narejena iz betonskih krožnih elementov, so pripravili v ljubljanskem arhitekturnem biroju Enota in je vidna na zgornji sliki.