Izsledili motorista, ki je povzročil nesrečo v Žusterni

Koprski policisti so zoper 20-letnega voznika motornega kolesa, doma z okolice Kopra, podali kazensko ovadbo na tožilstvo, ker je 28. 2. 2024 povzročil prometno nesrečo na kolesarski stezi obalne ceste med Žusterno in Izolo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Osumljeni je prehiteval kolesarja po levi strani na neprimerni bočni razdalji, tako da je kolesarja z desno stranjo oplazil, zato je ta padel in se poškodoval. Po trčenju je osumljeni 20-letni motorist, ne da bi ustavil in nudil pomoč poškodovanemu, odpeljal s kraja nesreče.

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov je podan utemeljen sum, da je motorist storil kaznivo dejanje Nevarne vožnje v cestnem prometuin kaznivo dejanje Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči, s tem da je v cestnem prometu povzročil neposredno nevarnost za življenje ali telo osebe, vozil predrzno in brezobzirno po kolesarski stezi motorno kolo kros izvedbe, katero je namenjeno izključno za hitrostna tekmovanja na cestah oziroma na tekmovališčih, in pri prehitevanju drugega udeleženca v cestnem prometu ni upošteval pravil o zadostni bočni razdalji, po prometni nesreči pa ni pomagal poškodovanemu v prometni nesreči in je odpeljal s kraja nesreče.

Občanom se policisti iskreno zahvaljujejo za vse informacije, ki so pripomogle k razjasnitvi dejstev o dogajanju.