Prišel na naslov bivše soproge in poškodoval več predmetov

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti ta vikend intervenirali v 19 primerih in pridržali 2 osebi.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V petek je v okolici Sežane je 65-letni moški prišel na naslov 62-letne bivše soproge in ji poškodoval več predmetov. Ker je moški kršil veljavno sodno prepoved približevanja bodo zoper njega napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, o kršitvi prepovedi približevanja pa obvestili sodišče.

V soboto ob 2.49 uri je bil OKC PU Koper obveščen, da iz Portoroža v smeri Lucije hodi moški, ki krši javni red in meče kamne proti vozilom. Policisti so izsledili 43-letnega moškega doma iz Pirana ter ugotovili, da je slednji razbil steklo na izložbenem oknu ene od trgovin. Moški je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Izola, policisti pa bodo zoper njega napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

V nedeljo ob 2.43 je v Portorožu prišlo do pretepa. Policisti so na kraju ugotovili, da je 20-letnik v predel nosu udaril 36-letnika in ga pri tem lažje telesno poškodoval. 20-letnik se je nato z brcami spravi še na 24-letnega moškega in tudi njega lažje telesno poškodoval. Zoper 20-letnega nasilneža bodo policisti napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe, prav tako pa so mu zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.