Z Yamaho trčil v Kawasaki

V sredo ob 16.35 je na lokalni cesti Sv. Anton – Gračišče, pri odcepu za Popetre prišlo do trčenja med dvema motoristoma.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je voznik motornega kolesa Yamaha, zaradi nepravilnega vključevanja, s stranske ceste izsilil prednost vozniku motornega kolesa Kawasaki, ki je peljal v smeri Gračišča in je zato s sprednjim delom svojega motornega kolesa trčil v levi bok motornega kolesa povzročitelja.

Zaradi trka sta oba motorista padla po vozišču, pri čemer je bil povzročitelj, 41-letni moški huje (zlom noge), 28-letni udeleženec pa lažje telesno poškodovan. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in plačilni nalog zaradi vožnje neregistriranega motornega kolesa.

Pri Ocizli izgubil  oblast nad svojim vozilom

Ob 0.51 je pri Ocizli 21-letni voznik, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad svojim vozilom znamke BMW in zapeljal s ceste. Policisti so ugotovili, da je voznik začetnik vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0,46 mg/l. Poškodovan ni bil nihče. Moškemu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.24 je bil v Strunjanu ustavljen voznik osebnega avtomobila Honda Civic, ki je bil pozitiven na hitrem testu za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil (kokain). Ker je moški odklonil strokovni pregled so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo v nadaljevanju podan obdolžilni predlog.