Spet zastoji na cestah

Vikend, v katerem so počitnice začeli v večini avstrijskih in nekaterih nemških zveznih deželah, je pričakovano prinesel povečan promet na slovenskih cestah. Zastoji na cestah nastajajo že od jutra.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Zastoji na cestah nastajajo predvsem na območjih, ki vodijo proti turističnim središčem in Hrvaški, zastoji tako nastajajo predvsem na zahodni ljubljanski obvoznici in na primorski avtocesti.

Gneča v okolici Ljubljane

Na primorski avtocesti proti Ljubljani je med priključkoma Vrhnika in Brezovica zaradi okvare vozila oviran promet. Nastaja več kot 10-kilometrski zastoj. Prav tako je na več odsekih od Unca proti Ljubljani upočasnjen promet z občasnimi zastoji.

Povečan promet je predvsem na zahodni ljubljanski obvoznici od Brda proti Brezovici, kjer nastaja večkilometrski zastoj, poroča prometnoinformacijski center. Zastoj zaradi delovne zapore nastaja tudi na južni ljubljanski obvoznici pred Rudnikom proti razcepu Malence.

Gneča na cestah tudi drugod po državi

Povečan promet z zastoji pa je tudi na cestah Lesce-Bled, Šmarje-Koper, Izola-Strunjan in Portorož-Izola.

Zastoj nastaja tudi na podravski avtocesti med Zaklom in mejnim prehodom Gruškovje v smeri Hrvaški.

Na štajerski avtocesti pred Slovensko Bistrico jug proti Ljubljani nastaja zastoj zaradi delovne zapore.

Kolona vozil se vije tudi pred predorom Karavanke proti Sloveniji, predor v tej smeri zaradi varnosti občasno zapirajo.

Tudi na gorenjski avtocesti zaradi delovne zapore nastaja zastoj pred priključkom Jesenice vzhod proti Ljubljani, poroča prometnoinformacijski center.

V noči na nedeljo bo zaradi zaključnih del med 21. in predvidoma 13. uro zaprta gorenjska avtocesta med Šentvidom in Kosezami proti Kopru, zato na Darsu pričakujejo tudi daljše zastoje.