Pripravite se na odpovedane lete

Letalski potniki se to poletje soočajo z novimi izzivi in nevšečnostmi. Padec sistemov, hekerski napadi in druge tehnične težave povzročajo zamude in odpovedi letov po vsem svetu. Vse to močno otežuje potovanja in ustvarja dodatne skrbi za vse, ki načrtujejo svoje poletne počitnice.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Nedavno smo pisali o tem, kako je padec sistema vplival na delovanje letališč. Mnogi ljudje so ostali ujeti na letališčih, nekateri med njimi so prejeli ročno napisano letalsko karto.

Videti je, da to še ni konec težav, s katerimi se bomo soočali to poletje.

Poleg številnih hekerskih napadov na sisteme obstajajo tudi drugi problemi, ki bi lahko med to poletno sezono dodatno otežili naša potovanja. Pred dvema letoma je epidemija koronavirusa zelo negativno vplivala na letalske družbe in potovanja na splošno, zdaj pa se srečujemo s težavami, ki bi lahko bile še večje.

Po nedavnem padcu sistema Microsoft Windows, ki je bil posledica napačne posodobitve programske opreme, je bilo po podatkih spletne strani FlightAware pri vzletu kar 38 tisoč letov po vsem svetu zamuja, 4200 letov pa so odpovedali.

Italijansko združenje potrošnikov Altroconsumo napoveduje, da bo do septembra kar sedem milijonov italijanskih potnikov ostalo doma, saj predvidevajo, da se bo trenutno število okoli 50 tisoč odpovedanih letov v naslednjih dveh mesecih še pomnožilo. Če se boste znašli v tej neljubi situaciji, ne pozabite na svoje pravice in poleg nadomestnega leta zahtevajte tudi odškodnino.