Ta teden kar 5 potniških ladij v Kopru

Poletna sezona v slovenski Istri dosega svoj vrhunec. Plaže so polne turistov, ta teden pa bomo v Kopru na potniškem terminalu gostili kar pet turističnih ladij.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ta teden se nam obeta gneča v koprskih ulicah. Na potniški terminal Luke Koper se bo do konca tedna privezalo kar pet ladij. Prva je že prispela: danes zjutraj ob 7.30 se je privezala ladja Marella Explorer 2, ki ima 1.800 potnikov. Ladja bo v Kopru do 17.00, nato bo nadaljevala svojo pot.

V torek nas na potniškem terminalu pričakujeta dve ladji: Azamara Journey in Azamara Pursuit, ki bosta prispeli z eno uro razlike. Ladji bosta skupaj v kraj pripeljali okoli 1.200 potnikov.

V sredo prihaja ladja Norwegian Pearl, ki ima kar 2.400 potnikov. Ta ladja ima 15 palub (12 dostopnih za potnike, 8 s kabinami), 20 jedilnic, 13 salonov in barov, 3 bazene, 7 jacuzzijev (zunanji whirlpool hot tubi) ter 12 dvigal.

Največja ladja, ki bo ta teden prispela v Luko Koper, je Mein Schiff 6, ki prihaja v soboto z okoli 2.500 potniki. Ladja je dolga 295 metrov in je nekoliko večja od Norwegian Pearla.

V Koper priplula prva tovorna ladja na zeleni metanol