Olimpijski festival tudi v Kopru

Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju s Športno zvezo Koper, Mestno občino Koper in koprskimi športnimi društvi med 27. in 30. julijem 2024 v Kopru organizira Olimpijski festival.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Center športov na mivki bo eno od šestih prizorišč v Sloveniji, kjer bo možno na velikem zaslonu spremljati nastope slovenskih športnikov na olimpijskih igrah v Parizu. Festival bo ponujal pester program dogodkov in aktivnosti za vse starosti, s čimer bodo želeli približati olimpijski duh lokalni skupnosti in obiskovalcem.

Poleg prenosa olimpijskih tekmovanj bodo obiskovalci festivala lahko sodelovali v različnih športnih aktivnostih in delavnicah, ki jih bodo organizirala koprska športna društva. Med njimi bodo tekmovanja in prikazi različnih športov, od odbojke na mivki, košarke, atletike do vodnih športov. Za najmlajše bodo pripravljene otroške športne igre, kjer se bodo lahko preizkusili v različnih športnih veščinah.

Skupaj bomo navijali za naše olimpijce, se povezovali ob športnih dejavnostih ter krepili skupnostni duh, ki ga prinašajo olimpijske igre.