PRIHAJA EX-TEMPORE PIRAN 2024

Ex-tempore Piran je javnosti najbolj odprta likovna manifestacija Obalnih galerij Piran, prepoznavna po svojem tekmovalnem značaju in dolgi tradiciji. Ob bogatem spremljevalnem programu za vse generacije bo razstava Ex-tempore Piran 2024 letos na dveh lokacijah, v Mestni galeriji Piran in Leseni dvorani Monforta v Portorožu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Mednarodna strokovna žirija, ki jo sestavljajo Dragana Sapanjoš, vizualna umetnica (HR), Matteo Bertelé, izredni profesor za sodobno umetnost in namestnik direktorja Centra za raziskave ruske umetnosti na Univerzi Ca’ Foscari v Benetkah (IT) in Gani Llalloshi, magister vizualnih umetnosti, slikar in kurator (SI), bo opravila izbor slik za razstavo v obeh galerijah in podelila vrsto vabljivih nagrad, med katerimi izstopata Nagrada mladi in Grand Prix.

Odprtje razstave Tare Rubinić, lanskoletne prejemnice Nagrade mladi, bo v petek, 30.8. ob 19.30, v Galeriji Herman Pečarič zaznamovalo pričetek programa letošnje edicije.

Ex-tempore Piran 2024 se bo s podelitvijo nagrad zaključil v soboto, 7.9.2024, ob 20.30, na Tartinijevem trgu (ob galeriji).

Javni spremljevalni program in pravilnik o sodelovanju na Ex-tempore Piran 2024 sta objavljena na spletni strani www.obalne-galerije.si.

ex tempore

Razstave na ogled v naših galerijah

Do vključno 18. 8. so v piranskih razstaviščih na ogled tri razstave: tematska skupinska razstava Vedno na voljo v Mestni galeriji Piran, samostojna razstava Vaska Vidmarja v Galeriji Herman Pečarič in razstava Američana Brada Downeyja v Galeriji Monfort v Portorožu. Razstava posvečena Marku Breclju v Galeriji Loža v Kopru bo za javnost odprta do 15. 9. Vljudno vabljeni!

POLETJE V OBALNIH GALERIJAH PIRAN

Ustvarjalne delavnice za otroke

V mesecu avgustu bodo potekale tri brezplačne delavnice: v petek, 26. 7. (slikanje pokrajine z akvarelnimi barvami) in v petek, 2. 8. (izdelovanje motivov živali v kolažni tehniki) z Vaskom Vidmarjem, v soboto, 17. 8. pa (ustvarjanje GIF animacij) z umetnico Veruš Villangó. Lokacija in urnik: Galerija Herman Pečarič, Leninova 2, Piran, 10.00-11.30.

 

Mara Ambrožič Verderber, direktorica OGP