Gasilci se borijo s požari v Dalmaciji (VIDEO)

V Dalmaciji se gasilci tudi danes borijo s požarom, ki je izbruhnil v torek zjutraj pri Skradinu blizu Šibenika. Doslej je zgorelo več sto hektarjev nizkega rastlinja in borovega gozda, ogenj pa bi lahko dosegel Narodni park Krka. Obsežen požar je v torek zvečer izbruhnil tudi v Tučepih blizu Makarske in se zaradi močnega vetra hitro razširil.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Hrvaška gasilska zveza je v torek zvečer sporočila, da bi se požar pri Skradinu lahko razširil proti Narodnemu parku Krka. Že ponoči je ogenj dosegel naselje Dubravice, ki je na pol poti od Skradina do parka.

Požar gasi več kot sto gasilcev. Po besedah gasilskega poveljnika Šibensko-kninske županije je zanje največja ovira hribovit teren. K širjenju požara je pripomogla močna, sunkovita in orkanska burja, veter pa je spreminjal smer, kar je še oteževalo gašenje. Gost dim pa občasno onemogoča gašenje z letali.

Takole so se gasilci borili z ognjem:

Letala pomagajo tudi pri gašenju drugih požarov. Eden je v torek izbruhnil blizu Zadra in je pod nadzorom, drugi pa na območju kraja Tučepi.

Požar v Tučepih danes gasi 237 gasilcev s 55 gasilskimi vozili, je davi poročal hrvaški portal Index.hr. Kot še piše portal, je ogenj dosegel naravni park Biokovo, zajel pa je tudi avtomobile in hiše.

V gašenje požara v Tučepih so se poleg gasilcev iz splitsko-dalmatinske županije vključili tudi zagrebški gasilci, medtem ko pri boju z ognjem pri Skradinu pomagajo gasilci iz karlovške županije.