Sporna aretacija krmarja Maxi Jene

Na Barcolani so lani aretirali krmarja Maxi Jene, Črnogorca Miloša Radonjića, in sicer zaradi suma mednarodnega trgovanja s kokainom. Kot poroča Primorski dnevnik, skiperja brani goriški odvetnik Damijan Terpin. Italija je osumljenca izročila ZDA, odvetnik pa trdi, da je prišlo do zmede zaradi imen in da so aretirali napačno osebo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Dokazov v primeru aretacije in izročitve črnogorskega državljana, 34-letnega skiperja Miloša Radonjića, ki ga ameriški sodni organi dolžijo mednarodnega tihotapljenja ton kokaina, njegovi odvetniki niso nikoli dobili v vpogled, piše časnik.

Kot je novinarjem pojasnil odvetnik Terpin, je vodja kavaškega klana, ki trguje s kokainom iz Južne Amerike, drug Miloš Radonjić, soimenjak znanega skiperja.

Kako je prišlo do Radonjićeve izročitve ZDA, nam je pojasnil Terpin, ki je najprej opozoril, da je vodja kavaškega klana, kriminalne organizacije, ki trguje s kokainom iz Južne Amerike, drug Miloš Radonjić, soimenjak torej in nikakor ne znani skiper.

»Ameriško sodelovanje je bilo pod vsako kritiko. V Italijo so poslali najprej izjavo glavnega tožilca iz vzhodnega okraja v New Yorku, ki je trdil, da imajo v rokah marsikateri dokaz o njegovi krivdi – prisluhe, na primer, do katerih v Italiji nismo imeli dostopa in jih torej nismo preverili, pa tudi prstne odtise, ki pa so jih v ZDA poslali iz Italije, kjer so potrdili, da se ujemajo. Skratka, italijansko sodstvo ni imelo v rokah ničesar, je pa na prvi stopnji odredilo njegovo izročitev,« je o drugih spornih postopkih v zadevi za Primorski dnevnik povedal Terpin.