V Luciji iz lokala ukradel tudi dve akustični kitari

S področja kriminalitete so na PU Koper ta vikend obravnavali 3 vlome in 10 tatvin. Roparji so oropali turiste na plaži, trgovine, poleg tega pa se je zgodlo tudi rop v garažni hiši. Ponoči je nekdo v Kopru vlomil v lokal, v frizerski salon in v trgovino ter v gradbeni kontejner na Šaredu. Preberite, kaj vse so kradli ta vikend v slovenski Istri:

Deli novico s tvojimi prijatelji

Neznani storilec je v petek v Luciji vlomil v gostinski lokal in iz njega ukradel različno pijačo, gotovino in dve akustični kitari.

Isti dan je v eni od trgovin z mešanim blagom v Kopru je varnostnik pri tatvini artiklov v vrednosti 66 evrov prijel 48-letnega domačina. Policisti so osumljenega zaslišali in zoper njega napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje tatvine.

V Portorožu pa je neznani storilec z osebnega avtomobila znamke ukradel zadnje levo kolo in 45-letni lastnici povzročil za približno 300 evrov škode.

Na plaži v Portorožu je na škodo 21-letnega moškega, doma iz območja Murske Sobote, neznani storilec ukradel platneno vrečko, v kateri je imel ključe, GSM Samsung P30, denarnico z dokumenti in 280 evri. Podobna tatvina se je na plažži  v Portorožu zgodila tudi v soboto, ko je neznani storilec 41-letni državljanki Madžarske ukradel torbico, v kateri je imela GSM Samsung, denarnico z dokumenti in gotovino.

V soboto garažni hiši v Kopru je neznani storilec s parkiranega skuterja znamke Piaggio ZIP demontiral in si protipravno prilastil vse štiri smerokaze.

V nedeljo v Kopru na Bernetičevi ulici je neznani storilec z dvorišča pred stanovanjskim blokom ukradel skuter znamke Gilera Runner, bele barve, z nameščeno reg. tablico KPBK-09. Vse, ki bi omenjeno motorno kolo kje opazili, iz PU Koper prosijo, da pokličejo na PP Koper na tel. št. (05) 611-67-00, tel. št. 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

V Ankaranu je neznani storilec ukradel otroško kolo znamke Wooh 4 sky blue in lastniku povzročil za približno 450 evrov škode.

Ponoči je nekdo v Kopru vlomil v lokal, v frizerski salon in v trgovino ter v gradbeni kontejner na Šaredu.