Britanec na Hrvaškem padel s potniške ladje

Reševalne službe na Hrvaškem še vedno iščejo mladega Britanca, ki je včeraj zjutraj padel s križarke blizu otoka Jabuka, od takrat pa mu ni več sledu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Številne službe so v petek ves dan iskale državljana Velike Britanije, ki je padel s križarke “Explorer of the Seas”, nedaleč od otoka Jabuka, na poti proti Zadru.

Poleg potniških ladij Britanca iščejo tudi pomorske in zračne enote.

“Človek je padel v morje z višine več kot 30 metrov, morda je pri padcu utrpel poškodbe. Ker je temperatura morja 24 stopinj, nam to omogoča, da iskanje podaljšamo za vsaj 12 ur in več. Preživetje v teh razmerah je več kot 12 ur, iskanje pa gre dvakrat dlje, vsaj 24 ur,” je povedal Radovan Linić, koordinator v Nacionalnem centru za usklajevanje iskanja in reševanja na morju, poročajo hrvaški mediji.

Britanca je v morju opazil član posadke, ki mu je takoj vrgel rešilni pas.

“Član posadke ga je opazil in mu takoj vrgel rešilni pas. Vendar ni videl, kako se je to končalo. Takoj so bili obveščeni kapitanija Split, ki je pristojna za to območje, pomorska policija in obalna straža,” je povedal vodja Nacionalnega centra za usklajevanje iskanja in reševanja na morju Edo Šarunić.

Luka Koper bo gradila nov potniški terminal