Incident pri piranski zapornici

Nekaj minut pred 20. uro včeraj so bili policisti obveščeni o trčenju pred Piranom.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Voznik je stal pred zapornico, ko je v njegovo vozilo naletno trčil 64-letni Koprčan z osebnim avtomobilom. Po trčenju je zapustil vozilo, se nasilno vedel so soudeleženega v prometni nesreči, in odšel peš proti Piranu, kjer so ga policisti izsledili.

Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,79 mg/l. Zaradi prometnih prekrškov, torej povzročitve prometne nesreče, zapustitve kraja prometne nesreče ter vožnje pod vplivom alkohola, bo zoper njega podan enoten obdolžilni predlog. Zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru so mu izdali plačilni nalog.

Zadet povzročil prometno nesrečo

Ob 16.06 pa so bili policisti obveščeni o prometni nesreči pri Ankaranu, v križišču za Sv. Katarino. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 40-letni državljan hrvaške izsilil prednost 45-letni voznici osebnega avtomobila. Voznico so odpeljali v Splošno bolnišnico Izola, od koder so jih obvestili, da je lažje poškodovana. Povzročitelju so odredili hitri test za droge, ki je bil pozitiven, zatem so mu odredili še strokovni pregled, ki ga je opravil v Zdravstvenem domu Koper. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Ob 17.15 so policisti v Kopru zaustavljali voznika mopeda, ki pa na znake ni ustavil, ampak je zbežal od Žusterne proti Kopru. Izsledili so ga pri tržnici v Kopru. 26-letniku so zasegli vozilo zaradi suma, da je predelano. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Kopru so policisti prav tako včeraj zasegli dva predelana skuterja (potrjeno na tehničnem pregledu), in sicer 21-letniku in 26-letniku. Obema sledi obdolžilni predlog.

Ob 10.50 je na cesti Koper – Bertoki 64-letni motorist pričel prehitevati osebni avtomobil, ki ga je peljala 39-letna voznica, in sicer ravno takrat, ko je ta zavijala z glavne ceste k hiši. Po trčenju je motorist padel in se lažje poškodoval. Izdali so mu plačilni nalog zaradi nepravilnega prehitevanja.

Ob 9. uri je na hitri cesti pred Koprom državljanka Madžarske zaradi neprilagojene hitrosti trčila v vozilo pred seboj, tega pa je odbilo še v tovorno vozilo. Povzročiteljica se je pri trčenju lažje poškodovala, izdali so ji plačilni nalog.