PORTOROŠKI LOKAL ODPOVEDAL VSE KONCERTE DO KONCA LETA

Najemnik portoroškega lokala, ki je v poletni sezoni prirejal zabave in bil del poletne ponudbe kraja, je včeraj objavil, da odpoveduje vse napovedane koncerte do konca leta. Kot je navedel, gre za ‘umazano politično igro’, ki se odvija v ozadju.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V teh dneh vprašanje nočnega hrupa v občini Piran pridobiva večje razsežnosti. Tako je včeraj najemnik portoroškega lokala Bungalow Igor Divjak objavil sporočilo, v katerem je odpovedal vse dogodke, ki so v lokalu bili napovedani do konca leta. In zakaj?

Divjak, ki vodi lokal Bungalow, si prizadeva ohraniti turistično ponudbo Občine Piran med poletno sezono. Poudarja, da imajo z Okoljem Piran pogodbo za izvedbo vsaj petih koncertov. Po drugi strani pa občina ni izdala potrebnih dovoljenj. Dovoljenje za obratovanje so prejeli do 00:00, z največjo dovoljeno glasnostjo 75 dB. ”To je približno, kot da pet ljudi govori malo glasneje!”, je zapisal Divjak v svoji izjavi za javnost.

S podobnimi težavami se Divjak  spopada od decembra lani. Po njegovih besedah gre za ‘umazano politično igro s strani občine, ki se ni uskladila z Okoljem Piran’.

Pirančani glede nočnega hrupa razdeljeni

Zaradi tega je Divjak objavil, da so primorani odpovedati vse napovedane koncerte, katerih izvedbo so načrtovali do konca leta. Opravičil se je vsem obiskovalcem, ki so želeli preživeti čas v portoroškem Bungalowu, in izvajalcem.

”Želim, da veste, da smo storili vse, kar je v naši moči, a trenutne okoliščine niso dovolile več. Upam, da boste razumeli našo situacijo in upam, da bo prihodnost prinesla boljše priložnosti za vse nas,’‘ je zapisali najemnik lokala.

Celotno objavo lahko preberete TUKAJ.

 

Za komentar smo zaprosili Občino Piran in Okolje Piran. Čakamo na njihove odgovore.