Prihaja Ribiški praznik

Tudi letos bo predzadnji avgustovski vikend v znamenju tradicionalnega Ribiškega praznika. Na veliki izolski fešti ne bo manjkalo glasbe, dobre kulinarike in športa. Dogodek se bo pričel v petek zvečer in se zaključil v noči na nedeljo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

petek, 23. avgusta, ob 19. uri bo v parku Pietra Coppa potekala otroška predstava Pika potuje po svetu. Ob 19:30 bo s Sončnega nabrežja krenila povorka Pihalnega orkestra Izola. Od 19. ure boste lahko razvajali svoje brbončice na Pomolu okusov na severnem (nekdaj carinskem) pomolu in na Istrski tržnici na Sončnem nabrežju, od 21. ure dalje pa zaplesali v ritmih Čukov in Zvite feltne na Lonki oziroma zasedb Booom! in Queen tribute na Velikem trgu.

Zabavni program se bo nadaljeval tudi v soboto, 24. avgusta. Na severnem pomolu se bo že ob 8:30 začela veslaška regatajadralci razreda optimist se bodo pomerili ob 11. uri. Športno dogajanje bo popestril krst mladih veslačev in jadralcev ob 17. uri, prav tako na severnem pomolu, medtem ko bo sprejem izolskih olimpijcev potekal ob 20:00 na Velikem trgu.

Otroci si bodo ob 19. uri v parku Pietra Coppa lahko ogledali predstavo Kako je nastal svet, za glasbeni program pa bo poskrbljeno tako na Lonki kot na Velikem trgu po 21. uri. Na Lonki bodo zaigrali Primorski fantje in skupina Ne me jugat, Na Velikem trgu pa zasedbi Parni valjak tribute in Mi2. Tudi ta večer obiskovalci ne bodo ostali lačni in žejni. Poleg bogate gostinske ponudbe po vsem mestu se bosta ob 19:00 odprla Pomol okusov ter Istrska tržnica. Dodatno glasbeno prizorišče bo letos Vitaminček bar, ki bo 23. avgusta gostil izolskega raperja Drilla, 24. avgusta pa Ninnay & The Godfathers ter DJ-a Kendija.

Novost letošnje izvedbe bodo tudi poenotene cene gostinskih ponudnikov, ki so se za sodelovanje na Ribiškem prazniku prijavili preko javnega razpisa Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Prav tako kot lani bo prireditev trajnostno naravnana. Po vsem mestu bodo zagotovljeni koši za ločeno zbiranje odpadkov, medtem ko bo hrana postrežena v biorazgradljivi ali papirnati embalaži. Poskrbljeno bo za brezplačno vodo, ki bo na voljo na treh pitnikih Rižanskega vodovoda Koper. Ne pozabite prinesti s sabo plastenke ali stekleničke in tudi sami doprinesite k čistemu ter zdravemu okolju.