V Sežani grozil s puško, v Izoli z nožem

Včeraj ob 17.14 uri so policisti posredovali na enem od bencinskih servisov v okolici Sežane, kjer so se v družbi nahajali 48-letni moški doma iz okolice Sežane, 25-letni državljana BiH ter 21 in 23-letna državljana Severne Makedonije. Do omenjene družbe je pristopil 57-letni domačin, ki je z njimi vzpostavil besedni kontakt in med pogovorom postal nesramen, ter se z njimi pričel prepirat.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V nekem trenutku je odšel do svojega vozila in iz njega je vzel lovsko puško, ter jo usmeril proti omenjenim moškim. Puško mu je iz rok iztrgal 48-letnik iz omenjene skupine in poklical policijo. Ko je 57-letnik izvedel, da prihaja policija je pokušal s svojim vozilom s kraja odpeljati, kar pa mu je preprečil 21-letni državljan Severne Makedonije, kateri mu je na vozilu z olfa nožem prerezal pnevmatiko. Policisti so osumljencu na kraju zasegli lovsko puško, za katero so ugotovili, da v njej ni bilo nabojev. Zoper 57-letnika bodo napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje grožnje, zoper 21-letnika pa kaznivo dejanje za poškodovanje tuje stvari.

Zvečer pa je 40-letni domačin v enem od lokalov v Izoli prišel v spor z zaposlenimi, ker mu zaradi vinjenosti niso želeli postreči z alkoholno pijačo. Ker ni hotel zapustiti lokala, ga je najemnik lokala pospremil iz ven, kjer je 40-letnik iz žepa potegnil manjši nož in z njim pričel mahati proti najemniku ter ga zmerjal. Ker je s kršitvijo nadaljeval kljub posredovanju policistov mu je bilo odrejeno pridržanje. Policisti so mu zasegli nož, zanj pa bo napisana kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.