Z nožem ubil več ljudi

V Nemčiji je napadalec z nožem ubil tri osebe, več pa jih je poškodoval.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na uličnem festivalu v nemškem mestu Solingen je v petek pozno zvečer prišlo do napada z nožem, v katerem so tri osebe umrle, več pa je bilo ranjenih. Napadalec je na begu, policija je sprožila obsežno iskalno akcijo, ki se nadaljuje tudi danes.

Žrtve je izbral naključno

Napad se je zgodil na festivalu, ki sodi v okvir niza dogodkov v počastitev 650-obletnice zahodnonemškega mesta Solingen. Župan mesta Tim-Oliver Kurzbach je v izjavi, objavljeni na spletu, dejal, da je mesto v šoku in globokem žalovanju.

V napadu so bili ubiti trije ljudje, ženska in dva moška, osem je bilo ranjenih, od tega pet huje.

Glede na dosedanje izjave naj bi napadalec svoje žrtve v napadu, ki se je zgodil malo pred 22. uro in tik pod odrom, izbral naključno. Pobegniti naj bi mu uspelo zaradi panike, ki je izbruhnila na prizorišču.

Napadalca še iščejo

Policija napadalca še išče. S prošnjo za kakršnekoli informacije v zvezi z njim je zaprosila prebivalce. Priznavajo, da zaenkrat nimajo nobenih namigov glede tega, kje bi se lahko nahajal. Podan ni bil niti noben podroben opis napadalca.

Solingen, ki šteje nekaj več kot 150.000 prebivalcev, leži nedaleč od Düsseldorfa v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija.

Praznovanja ob obletnici, ki naj bi trajala do nedelje in na katerih so pričakovali do 75.000 ljudi, so po napadu odpovedali.