Na Hrvaškem ponovno padla rampa na trajektu

Rampa enega od Jadrolinijinih trajektov je v soboto padla med vplutjem v pristanišče v Supetru.

Deli novico s tvojimi prijatelji

“Trajekt je prispel iz Splita okoli 21:55. Sedeli smo na rivi, ko smo zaslišali tresk in videli val. Odšli smo v pristanišče in videli, da rampa plava približno 100 metrov od obale,” je za hrvaški Index povedala ena od prič.

Rampa plava v morju, garaža z avtomobili in delavci pa se je napolnila z vodo, je poročal net.hr. “Zaradi tehnične težave z rampo je trajekt Mljet v pristanišču Supetar izkrcal vsa vozila in potnike preko druge rampe, nihče pa ni bil poškodovan. Trenutno poteka odprava tehnične težave. Linijo bo prevzel trajekt Hrvat,” so sporočili iz Jadrolinije.

Trajekt Mljet je bil sicer zgrajen leta 2014 v Uljaniku v Puli. Je eden od štirih enakih ladij, zgrajenih za Jadrolinijo, skupaj s trajekti Kornati, Brač in Krk, ter lahko sprejme 616 potnikov in 145 osebnih vozil, piše na spletni strani Jadrolinije.

Primer močno spominja na nedavno tragedijo: trije člani posadke Jadrolinijinega trajekta Lastovo so umrli v nesreči v pristanišču Mali Lošinj, pri čemer je bil še en član posadke hudo poškodovan.

V nesreči na trajektu trije mrtvi

Nesrečni mornarji so umrli, ko je okoli 15. ure padla  rampa za vkrcanje in izkrcanje vozil. Na kraju sta umrla dva člana posadke – krmar in vodja stroja, medtem ko je prvi častnik palube utrpel hude poškodbe in bil s helikopterjem nujno prepeljan v reški KBC.