Topel september se je začel

Slovenija se pripravlja na sončen in vroč začetek septembra, saj bosta danes in jutri prevladovala sonce in visoke temperature.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Danes bo sončno, s popoldanskimi posameznimi nevihtami, ki bodo verjetneje nastale v gorah in na prehodu med Primorsko in Notranjsko. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle od 27 do 32 °C, na Primorskem pa celo do 35 °C.

Jutri bo delno jasno, z občasno povečano oblačnostjo, a več sonca bo na voljo popoldne. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije in v Alpah so možne posamezne plohe ali nevihte. Zjutraj lahko v nekaterih kotlinah pričakujemo kratkotrajno meglo. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale med 12 in 18 °C, ob morju okoli 20 °C, najvišje dnevne temperature pa bodo dosegle od 27 do 33 °C.

 

Na Primorskem velja velika požarna ogroženost naravnega okolja, zato je potrebna dodatna previdnost.

 

Torek in sreda bosta prav tako prinesla sončno in vroče vreme, vendar lahko predvsem v hribovitem svetu pride do kakšne nevihte.

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo počasi slabi. V Sloveniji s šibkim severovzhodnim vetrom priteka nekoliko bolj vlažen in v višinah malo hladnejši zrak.