Koper: Mimoidočim pod noge metali pirotehnična sredstva

Zadnji avgustovski dan si je skupina koprskih mladostnikov omislila prav poseben večer, saj so ob 21.01 na OKC Koper prejeli obvestilo o več osebah na skuterjih v Kopru, pri Bonifiki, ki mečejo močnejša pirotehnična sredstva mimoidočim pod noge.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Poročali smo o incidentu v Kopru in videoposnetku na Facebooku, na katerem je razvidno, kako policija na tleh drži mladoletne osebe. S PU Koper so sporočili, da so se mladostniki spravili nad avtomate, mimoidočim pa pod noge metali pirotehnična sredstva.

Prav tako je bil prejet klic, da so omenjeni poškodovali avtomat za napitke in da po parkirišču nori večje število voznikov skuterjev.

Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj, ki so na kraju dobili več mladostnikov s skuterji. Policisti so ugotovili, da je 13-letnik iz Kopra poškodoval vrata na dveh avtomatih za napitke, pri enem avtomatu pa so policisti pri tatvini pijače prijeli 15-letnika iz Kopra, 15- letnika iz okolice Kopra in 16-letnika iz Izole. Prav tako so policisti 14-letniku iz Kopra zasegli moped brez registrske tablice, z izrezano številko okvirja.

Policisti v zadevi obravnavajo kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari, tatvine in ponarejanje listin.