1. dan septembra se je prvič v zgodovini ogrel na več kot 35 stopinj

Po poročanju Meteoinfo smo bili včeraj priča še enemu zgodovinskemu dogodku. Prvič, odkar imamo na voljo meteorološke meritve, so termometri na 1. septembrski dan pokazali več kot 35 stopinj Celzija. September je tako že šesti mesec v letošnjem letu, ki je prinesel temperaturne rekorde.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po podatkih agencije za okolje je bilo najbolj vroče v Podnanosu, kjer so izmerili 36,3 stopinje Celzija. To je 1,7 stopinje več od dosedanjega rekorda, ki so ga leta 1973 zabeležili v Dragonji.

Tudi morje je še vedno toplo, včeraj zvečer malo pred 21. uro je imelo 29 stopinj Celzija, danes ob 8.00 pa so v Kopru izmerili 28,3 stopinje Celzija.

Vroče bo tudi v prihodnjih dneh, saj se bodo temperature čez dan povzpele čez 30 stopinj Celzija.

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo popoldne posamezne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31, na Primorskem do 34 °C.

Še bo vroče

Jutri bo v glavnem jasno, popoldne bodo predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije posamezne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju do 20, najvišje dnevne od 26 do 32 °C, napovedujejo na ARSO.