Grozil s pištolo zaradi nezadovoljstva z zdravljenjem?

Danes dopoldne smo poročali o drami v zagrebški bolnišnici, ko je oborožen moški vstopil v stavbo in grozil obiskovalcem ter osebju. Po pogajanjih so ga pridržali, poškodovanih ni bilo. Domnevno naj bi bil razlog za dejanje nezadovoljstvo z zdravljenjem.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Drama se je odvijala na psihiatričnem oddelku zagrebške bolnišnice. Območje so izpraznili, policija pa je napadalca po pogajanjih pridržala. K sreči ni bil nihče poškodovan.

Moški je grozil z orožjem, v roki je imel startno pištolo, ki se uporablja na športnih prireditvah, so sporočili iz zagrebške policijske uprave.

Bolniki so bežali skozi okno

Po poročanju portala Index.hr so iz neuradnih virov izvedeli, da gre za pacienta, ki se v bolnišnici zdravi že dalj časa. V bolnišnico je zašel že večkrat in se pritoževal nad potekom zdravljenja. Danes je njegovo nezadovoljstvo očitno doseglo vrhunec, dodaja vir.

Pacienti na skupinski terapiji so potem, ko so izvedeli za dogajanje, stavbo zapustili kar skozi okno. Pri tem so drug drugemu pomagali, da ne bi prišlo do poškodb.

Pogumna medicinska sestra

Eden od zaposlenih je dejal, da je glavna medicinska sestra s Klinike za psihiatrijo pol ure mirila moškega, ki je vdrl v bolnišnico in grozil. Prepričala ga je, da je drugi medicinski sestri in zdravniku dovolil zapustiti sobo, v ambulanti pa je ostala sama z napadalcem.

Po zagotovilih vodstva bolnišnice KBC zavod normalno deluje, policijska preiskava pa je v teku.