Prihajajo nevihte: Kje in kdaj?

Danes se bo nad severnim Sredozemljem razvilo ciklonsko območje, ki bo skupaj s hladnejšo atlantsko zračno maso poskrbelo, da bo ozračje nad nami nestabilno. Čez dan bo naraščala oblačnost, temperature pa bodo sredi dneva še vedno do 30 stopinj Celzija. Popoldne bodo iz Italije k nam prišle nevihte, ki bodo najprej zajele zahod države.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po trenutnih napovedih se bo nevihtno dogajanje na zahodu Slovenije začelo malo po 14. uri, istočasno pa se bo vremenska motnja razvila tudi nad osrednjim delom države, kjer lahko nevihte pričakujemo okoli 16. oziroma 17. ure. “Zvečer se bosta nevihtni aktivnosti združili in pomaknili proti vzhodu države,” je za N1 pojasnil dežurni prognostik Agencije RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič.

V noči na petek bodo padavine z nevihtami prehodno zajele večji del Slovenije. Večje količine bodo zapadle na zahodu Slovenije.

Arso je za danes in jutri za celotno državo izdali rumeno vremensko opozorilo, pri čemer se lahko stopnja opozorila čez dan še spremeni.

Nevihte bodo zamenjale plohe

Jutri bo razmeroma spremenljivo in oblačno, krajevne padavine bodo oslabele in do večera ponehale. “Čeprav neviht v petek praktično ne bo, je možno, da bo na jugu države še zagrmelo in lahko nastane kakšna ploha,” je povedal Gregorčič. Hladneje bo, temperature čez dan bodo blizu 25 stopinjam Celzija.

Sončno vreme se nam zopet obeta v soboto, prav tako v nedeljo, ko pa bo popoldne že naraščala oblačnost. Proti večeru bodo na Primorskem že prve plohe in nevihte, nestanovitno vreme pa nas bo sedanjih napovedih čaka tudi prihodnji teden.