Za vse, ki si niste omislili stroja za pomivanje posode, ampak prisegate na ročno oprano posodo, smo pripravili nekaj nasvetov, da boste za to porabili čim manj časa.
Imejte manj posode
Preprosto! Manj časa boste porabili za pomivanje, če boste uporabili manj posode. Zato je smiselno, da je nimate “na zalogo”. Če bi imeli v omari sto skodelic, bi jih verjetno uporabili vseh sto. Če jih imate manj, jo boste tudi manj uporabili, posledično pa bo manj posode za pomivanje. Naredite mini inventuro in se ločite od tistega, česar ne potrebujete.
Zmanjšajte število posebnih kuhinjskih pripomočkov
Posebna posoda za vsako posamezno sestavino? To le povečuje količino posode za pomivanje. Predvsem to velja za specializirane pripomočke, ki jih je težko pomiti, ki pa jih najbrž niti ne potrebujete. Pripomočki, namenjeni samo eni nalogi, povzročijo več dela, saj imate dodatno stvar za pomivanje, poleg tega pa zavzamejo še veliko prostora.
Uporabite roke kot orodje
Na primer, ko mesite testo za pico, namesto kuhalnice ali mikserja uporabite roke! Prav tako med kuhanjem ne rabite umazati vseh kuhalnic, žlic in posod – le hitro jih sperite in uporabite znova.
Kuhajte jedi v enem loncu (ali ponvi)
Kuhajte jedi v enem loncu, kot so enolončnice, juhe, ali pa v eni ponvi, če pripravljate na primer rižoto. Tako boste namesto dveh ali treh posod za pomivanje imeli le eno!
Ne pomivajte čistih stvari
Pogosto iz navade pomijemo posodo, ki je v resnici čista. Na primer, merilno skodelico, v kateri ste merili suhe sestavine, je dovolj samo rahlo izprati.
Čistite med kuhanjem
Če opazite, da se vam je kaj polilo, to takoj obrišite, saj boste tako dejansko prihranili veliko časa.
Prijetno pomivanje posode vam želimo!