Umrla pevka Caterina Valente

Včeraj je v svoji hiši v Luganu v 94. letu starosti umrla legendarna pevka in igralka Caterina Valente. S svojim izjemnim glasbenim talentom in karizmo je postala ena najbolj priljubljenih umetnic 20. stoletja, njena kariera pa je trajala več kot šest desetletij.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Caterina Valente je s svojim unikatnim glasom in širokim repertoarjem osvojila srca oboževalcev po vsem svetu. Njeni največji uspehi so prišli v 50. in 60. letih, ko je postala svetovno znana z uspešnicami, kot so “Malagueña”, “The Breeze and I” in “Ganz Paris träumt von der Liebe”.

Poleg glasbene kariere je Valente blestela tudi na televiziji in v filmih. Njena vsestranskost in talent sta ji omogočila, da je postala mednarodna zvezda, ki jo bodo generacije občudovalcev še dolgo pomnile.

 

Zapustila je neizbrisen pečat v svetu glasbe in zabave, njena zapuščina pa bo še naprej živela skozi njene nepozabne pesmi in nastope. V svoji karieri je skupno posnela več kot 1.500 pesmi v 13 jezikih. Leta 1959 je bila nominirana tudi za nagrado grammy. Zadnja leta je živela v švicarskem Luganu, kjer je tudi umrla.

V skladu z željami pokojnice so bili pogrebi izvedeni v strogi zasebnosti, drugih slovesnosti ali spominskih dogodkov ne bo, so sporočili v objavi po njeni smrti.