Močan veter podiral drevesa, intervencije tudi na obali

V noči na nedeljo je močan veter podiral drevesa. Največ težav je povzročil na območju Brežic, Celja, Kranja, Kopra, Maribora, Murske Sobote, Nove Gorice in Slovenj Gradca, kjer so regijski centri zabeležili 24 dogodkov, so navedli v Upravi RS za zaščito in reševanje.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Močan veter je podiral drevesa na cestišče in na dveh večstanovanjskih objektih odkril streho. Posredovalo je 21 gasilskih enot, od tega ena poklicna, ter druge službe, ki so podrta drevesa odstranjevali in občanom nudili pomoč pri zaščiti poškodovanih ostrešij, so navedli.

O vetrolomu so poročali na območjih občin Dobrna, Gornji Grad, Laško, Luče, Mozirje, Solčava in Velenje ter na območju Podgorja. Zgodil se je tudi na regionalni cesti v Podklancu ter na regionalni cesti v Tolstem vrhu.

Včeraj ob 10.00 se je nad voziščem ceste Belvedere-Strunjan odlomila večja veja. Delavci Cestnega podjetja Koper in Gasilske brigade Koper so vejo odstranili.

Vremenska napoved

Ob tem so opozorili, da bo po podatkih agencije za okolje do večera pod Karavankami, Kamniško-savinjskimi Alpami in na severovzhodu države pihal okrepljen veter severnih smeri, ki bo v sunkih presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Za severozahod in severovzhod države danes velja oranžno opozorilo. Zvečer in ponoči bo veter postopno oslabel.

Danes bo sprva večinoma oblačno, ponekod na vzhodu bo še občasno rahlo deževalo. Popoldne bo večinoma suho, na zahodu in v osrednji Sloveniji se bodo oblaki trgali, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Pihal bo šibak do zmeren veter severnih smeri, ki bo popoldne in proti večeru postopno slabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo sprva na zahodu dokaj jasno, na vzhodu pa zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Padavine bodo popoldne in zvečer od severovzhoda in severa zajele večji del Slovenije. Prehodno bo spet zapihal veter severnih smeri, v noči na torek na Primorskem burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v Zgornjesavski dolini in na planotah Notranjske okoli 2, najvišje dnevne od 13 do 18, na Primorskem okoli 22 stopinj Celzija.

Do današnjega večera bo pod Karavankami, Kamniško Savinjskimi Alpami in na severovzhodu pihal okrepljen veter severnih smeri, ki bo v sunkih presegal hitrost 70 kilometrov na uro.

Obeti

V torek bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo še občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. V noči na sredo se bo nekoliko zjasnilo, a se bo čez dan od juga spet oblačilo. Še se bodo pojavljale občasne rahle padavine. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja burja.

Biovreme

Danes in v ponedeljek bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen. Občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.