Kdaj sledi izboljšanje vremena?

Vreme je v zadnjih dneh občutno hladnejše. Kdaj lahko ponovno pričakujemo toplejše dni?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem se bo zjasnilo. Ponekod v notranjosti bo še občasno rahlo deževalo. Popoldne bodo padavine postopno ponehale. Proti večeru se bo od severa pričelo delno jasniti. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem do 21 °C.

Jutri zjutraj bo delno jasno, nekaj več oblačnosti bo na vzhodu države. Čez dan se bo od jugovzhoda postopno pooblačilo. Popoldne se bodo ponekod začele pojavljati manjše padavine. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 13, najvišje dnevne od 15 do 20, na Primorskem do 23 °C.

Bistveno lepše in stabilno vreme pričakujemo od četrtka naprej, ko bo več sonca in ko bodo temperature končno v skladju s povprečjem, so zapisali na Neurje.si.

V petek bo spremenljivo oblačno, več sonca bo na Primorskem. Nekaj rahlih padavin bo še možnih na vzhodu države. Veter bo oslabel.

VREMENSKA SLIKA

Nad večjim delom Evrope je obsežen anticiklon, ciklon z vremensko fronto pa je nad Atlantikom. Z vetrovi vzhodnih smeri k nam priteka vlažen in postopno toplejši zrak.

Poplave v Srednji Evropi: Za mnoge najtežje ure v njihovem življenju (video)

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo sprva povečini oblačno. Ponekod v sosednjih pokrajinah Hrvaške in Avstrije bo rahlo deževalo. Popoldne se bo jasnilo. Več oblačnosti bo ostalo v krajih južno od nas. V Istri in Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja.

Jutri zjutraj bo delno jasno, nekaj več oblačnosti bo v krajih vzhodno in južno od nas. Čez dan se bo od juga postopno pooblačilo. Proti večeru se bodo pojavljale manjše krajevne padavine, v sosednji Italiji pa bo ostalo večinoma suho. V Istri in Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja.