Spletni goljufi izpraznili več bančnih računov

Spletni nakupi postajajo vedno bolj priljubljeni, saj ponujajo udobje in enostaven dostop do številnih izdelkov ter storitev. Vendar pa s tem raste tudi tveganje za spletne goljufije. Vedno več ljudi postane tarča prevarantov, ki izkoriščajo nepazljivost uporabnikov, zlasti pri nakupih, ki zahtevajo posredovanje osebnih ali bančnih podatkov. Previdnost pri spletnih transakcijah je ključnega pomena, saj lahko le tako zaščitimo svoje finance in osebne podatke pred morebitnimi zlorabami.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policija je prejela prijavo o spletni goljufiji, povezani z nakupom bitcoinov. Prijavitelja je poklical neznani moški, ki mu je ponudil priložnost za nakup kriptovalut. Moški je zahteval, da si prijavitelj naloži dva programa in mu nato posreduje podatke o svojem bančnem računu ter karticah. Na srečo je banka pravočasno zaznala sumljivo transakcijo, a sta bila kljub temu izpraznjena dva bančna računa. Primer se intenzivno preiskuje.

Kasneje je bila prijavljena še ena podobna goljufija. Državljan je izgubil več tisoč evrov po tem, ko je na družbenih omrežjih zasledil oglas za vlaganje v delnice in ustvaril račun na spletni platformi. Ko je želel dvigniti svoj zaslužek, je odprl poslano povezavo, po tem pa ugotovil, da je njegov bančni račun izpraznjen.

Policija oba primera preiskuje in opozarja na previdnost pri spletnih transakcijah ter vlaganjih.

Koliko Slovencev kupuje obleke na spletu