Neznosen smrad iz stanovanja v Kopru ni od urina

V Kopru je v minulih dneh odjeknila zgodba o stanovanju v Prisojah, iz katerega naj bi se širil neznosen smrad. Kot nam je pojasnil upravnik bloka zadevo rešujejo skupaj s pristojnim Centrom za socialno delo. Zanikal je tudi navedbe, da naj bi smrad prihajal od urina in iztrebkov.

Deli novico s tvojimi prijatelji

“Seznanjeni smo s tem primerom in ga skupaj s CSD rešujemo. Stanovanje se s pomočjo samih lastnikov stanovanja čisti in pospravlja,” nam je o primeru stanovanja, iz katerega se je širil smrad, moteč za sosede, povedal upravnik večstanovanjske stavbe, Alen Radojkovič iz družbe Upravljanje Piran.

Smrad od založenih časopisov, knjig in oblačil

“Glede na to, da smo več krat stopili v stanovanje, smrad zagotovo ni od urina in od iztrebkov, ampak od založenih časopisov, knjig, oblačil in drugih nebioloških odpadkov,” je sogovornik zanikal navedbe nekaterih, da iz stanovanja smrdi po urinu in iztrebkih.

Druge stanovalce bloka sicer skrbi, da bi se zgodba ponavljala. Še posebej je smrad izrazit poleti. Sosedje so se zato obrnili na različne inštitucije, tako CSD kot zdravstveni inšpektorat. Ena od sosed, ki živi v občinskem stanovanju pa tudi na Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper. Tam so nam sicer pojasnili, da glede na to, da se težava pojavlja v lastniškem stanovanju, sami ne morejo storiti ničesar.

Upravnik bloka nam je pojasnil, da je bilo do sedaj odpeljalo stran ogromno papirja. Odpeljalo se je stran tudi določeno količino kosovnih odpadkov. “Sproti se čistijo prostori. Čaka nas še nekaj dni dela. Za tem pa stojijo tehnične in druge službe,” je dodal.

“Ljudje smo različni, zato situacijo teh oseb vsak vidi drugače. Stanovalcem svetujemo naj bodo strpni in potrpežljivi. Spoznali sem te osebe in niso slabi ljudje, samo pomoč in spoštovanje potrebujejo. Po dolgih letih se sedaj zadeva rešuje in to je najbolj pomembno,” situacijo še miri sogovornik.

Invazija ščurkov na Obali

Ker so se pojavili namigi, da neskrbno očiščenega stanovanja prihajajo tudi ščurki, smo Radojkoviča povprašali tudi o tem. “V zadnjem letu je invazija ščurkov po celotni obali. Tudi miške in podgane niso izjema. Redki so objekti, kjer jih ni. V kratkem bomo ponovno izvedli dezinsekcijo,” nam je odgovoril na to temo.

Nadaljevanje dezinsekcije v Kopru in Ankaranu