Teden mobilnosti v Kopru (Fotogalerija)

Danes so Koprčani in Koprčanke obeležili Teden mobilnosti.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Evropski teden mobilnosti je že tradicionalno v Mestni občini Koper priložnost za promocijo trajnostnih oblik prevoza, ki vključuje teden brezplačnega mestnega in primestnega javnega potniškega prometa. Poleg tega številni koprski vrtci in osnovne šole v tem obdobju otroke aktivno spodbujajo k trajnostnemu prihodu v vrtec ali šolo, kar pomeni več pešačenja, kolesarjenja ali uporabe javnega prevoza namesto avtomobila.

Vrhunec dogajanja je potekal danes, v soboto, 21. septembra, na Ukmarjevem trgu, kjer je med 9. in 13. uro potekal Festival trajnostne mobilnosti. Na dogodku so bile na voljo številne aktivnosti, delavnice in predstavitve, ki so spodbujale okolju prijazne oblike prevoza. Obiskovalci so imeli priložnost preizkusiti različna prevozna sredstva na električni ali ročni pogon, pridobiti informacije o uporabi javnega prevoza ter sodelovati v številnih zabavnih in poučnih aktivnostih, namenjenih tako otrokom kot odraslim.

Festival trajnostne mobilnosti je bil odlična priložnost, da se prebivalci Kopra seznanijo z različnimi načini trajnostne mobilnosti ter s tem prispevajo k čistejšemu in bolj zdravemu okolju.