Izolski otroci na smrt pretepli mačko

Včeraj je na Facebooku zaokrožila novica o dogodku, v katerem so otroci v Izoli s palicami napadli mačko. Žival ni preživela.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V objavi na družbenem omrežju je živalovarstvenica Nadja Kananović opozorila na pretresljiv dogodek, ki se je zgodil na naslovu Livade 28. Otroci, stari med 10 in 12 let, so mačko dva dni zapored brutalno pretepali s palicami. Kot je navedla, je dogodek opazila gospa, ki je, po tem, ko je ugotovila, za kaj gre, ukrepala in jo o dogodku obvestila. ”Muco je najprej udaril avto, ampak takrat še ni bila smrtno poškodovana, potem so jo otroci v dveh dneh zatolkli do konca, namesto da bi ji kdo pomagal. Lahko bi preživela, ker ni bila huje poškodovana od udarca avtomobila!” je zapisala v svoji Facebook objavi. Mačko so odpeljali k veterinarju, vendar žal ni preživela noči. Primer je bil prijavljen policiji.

Nadja, ki je novico razširila na Facebooku, se že dolga leta ukvarja s pomočjo živalim, in takšni primeri jo zelo prizadenejo, pa tudi razjezijo. Kot je povedala za OBALOplus, bo tokrat počakala na obdukcijo in nato vložila kazenske ovadbe proti storilcem, pa tudi proti vsem tistim, ki ne bodo opravljali svojega dela v tem primeru.

Dogodek je na Facebooku spodbudil številne odzive, eden izmed uporabnikov pa je spomnil na incident, ko je moški z mopedom vlekel psa.

V tem primeru pa je koprsko tožilstvo zavrglo kazensko ovadbo zaradi suma mučenja živali.