Ali veste, koliko zaslužijo supermodeli?

Manekenke so bile vedno dobro plačane, danes pa je njihov poklic postal še bolj donosen. Presenetilo vas bo, koliko zaslužijo supermodeli.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Mnoga dekleta in ženske so kot majhne sanjale o tem, da postanejo manekenke. Piste, moda in oblačila so le nekatere stvari, ki nas privlačijo. Vendar pa življenje manekenke ni vedno pravljično: mnoge so se skozi svojo kariero pritoževale, da jim manekenstvo škoduje zdravju. Kljub naporom, ki jih je treba vložiti, pa so modni kastingi še vedno polni. Koliko torej manekenke dejansko zaslužijo?

Vittoria Ceretti

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vittoria Ceretti (@vittoria)

 

Vittoria Ceretti se manekenstvu posveča od svoje 17. leta. V javnosti je zaslovela leta 2023, ko je postala znana zaradi zveze z Leonardom DiCaprijem. Od jeseni 2023 se njena neto vrednost ocenjuje na 3,5 milijona dolarjev, kar je precej solidna cifra za manekenko, ki je vse dosegla sama.

Gigi in Bella Hadid

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bella 🦋 (@bellahadid)

Bella Hadid, ena najbolj znanih manekenk na svetu, se je v zadnjih letih umaknila s piste zaradi bolezni, katere stanje se je poslabšalo. Kljub temu, da je leta 2018 Forbes uvrstil Belo na osmo mesto s prihodkom 8,5 milijona dolarjev, ji ni uspelo priti v sam vrh. Konec leta 2023 je Bella Hadid ponovno začela delati, na začetku leta 2024 pa se je uspela pojaviti na naslovnici. Oboževalci upajo, da se bo Bella kmalu spet pojavila na modnih revijah znanih blagovnih znamk.

Starejša sestra supermodela, Gigi Hadid, kot smo že omenili, še naprej osvajata višave. Leta 2023 je zaslužila 12 milijonov dolarjev. Njen dohodek prihaja iz sodelovanj z mnogimi vrhunskimi blagovnimi znamkami, vključno s takšnimi “giganti”, kot so Maybelline, Tommy Hilfiger in Reebok.

Kendall Jenner

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kendall (@kendalljenner)

V samo enem letu je Jenner zaslužila 22,5 milijona dolarjev. Kot je opazil Forbes, se “zaslužek 23-letnice skoraj ujema z njenimi leti v milijonih zahvaljujoč pogodbam z Estee Lauder, Adidasom in Calvin Kleinom”.

Po Forbesu je od leta 2023 Kendall Jenner najplačaneši supermodel, vendar večina njenega prihodka dejansko ne prihaja od njenega dela kot modna manekenka, temveč bolj od njenega pojavljanja v kultni oddaji Keeping Up With the Kardashians. Prav to je proslavilo njeno družino, zlasti samo Jenner, ki ni morala začeti iz nič.

Moda: 3 trendovske barve za letošnjo jesen