Grozil mami, da bo obračunal s sestro

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 246 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 692 klicev. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 22 primerih in pridržali 1 osebo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V petek je v okolici Kopra prišlo do družinskega spora, kjer je 52-letni moški kričal na mamo, jo zmerjal ter ji grozil, da bo obračunal tudi s sestro. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V okolici Ilirske Bistrice je prišlo do med sosedskega spora med 65-letno in 67-letno žensko. Prva je drugo opozorila na spuščenega psa, kar je drugo razburilo in je pričela na sosedo kričati, jo zmerjati in žaliti z raznimi psovkami. Zoper 67-letnico so policisti uvedli hitri postopek.

V okolici Postojne sta se sprla 47-letni moški in 49-letna ženska. Moški je med prepirom žensko odrinil na tla in jo brcnil, nakar ji je še grozil. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V soboto so izolski policisti  bili ob 11.15 uri obveščeni o kršitvi ukrepa prepovedi približevanja. Na kraju so ugotovili, da je na eno od dvorišč stanovanjske hiše v Izoli prišel 45-letni moški in želel govoriti z bivšo partnerko, vendar v času, ko se ji zaradi veljavnega ukrepa prepovedi približevanja ne bi smel približati. O kršitvi so policisti obveščali Okrajno sodišče v Kopru.

V Kopru grozil sosedu s pretepom

Na eni od ulic v Kopru je v soboto prišlo do napetega medsosedskega spora, ki se je razplamtel, ko je 49-letni moški začel vpiti na svojega soseda. Med izmenjavo besed je moški žalil soseda in mu grozil s pretepom, kar je pritegnilo pozornost drugih prebivalcev v bližini. Njegovo obnašanje je bilo izjemno agresivno, kar je dodatno poslabšalo situacijo.

Ko so na kraj dogodka prispeli policisti, je moški kljub njihovim prisotnosti nadaljeval s kršitvijo javnega reda. Policisti so opazili, da je bil pod vidnim vplivom alkohola, kar je dodatno otežilo njegovo sposobnost razumevanja situacije in upoštevanja ukazov. Policisti so mu večkrat jasno naročili, naj preneha z izgredom in se umiri, vendar se je ta na njihove pozive odzval z neresnostjo in nezadovoljstvom.

Zaradi njegovega neupoštevanja policijskih ukazov so se odločili za ukrep pridržanja, kar pomeni, da so ga odpeljali na policijsko postajo, kjer so lahko nadaljevali z uradnimi postopki. Poleg tega mu je bil izdan tudi plačilni nalog za kršitve javnega reda in miru, kar pomeni, da bo moral prevzeti odgovornost za svoje dejanje. Ta incident je sprožil zaskrbljenost med sosedi, saj se sprašujejo o varnosti v svojem okolju in o tem, kako se spoprijeti s takšnimi konflikti v prihodnje.

 

V nedeljo je tudi prišlo do kršenja javnega reda in miru: na bencinskem servisu v Luciji je prišlo do spora med zaposlenim in stranko, sicer 45-letnim moškim, pri čemer je slednji zaposlenemu grozil in ga žalil. Policisti so zoper njega uvedli hitri postopek.