Izola: ”Ena mačka je preživela”

Včeraj smo objavili novico o tragični usodi mlade mačke v Izoli, ki so jo otroci s palicami do smrti pretepli. Ena mačka je kljub temu preživela.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Konec tedna se je v Izoli zgodil dogodek, ki je bil kasneje prijavljen pristojnim organom: otroci so namreč dva dni mučili mačko in jo na koncu ubili s palicami.

Izolski otroci na smrt pretepli mačko

”V soboto ob 21.15 smo prejeli prijavo, da je gospa na veterinarsko postajo Koper prinesla mačko, ki naj bi jo mučili v Livadah. Videla naj bi dečke, ki so nekaj tepli s palico. Ko je prišla na kraj, je našla mačjega mladiča, ga pobrala in odpeljala na veterino,” so o dogodku sporočili iz PU Koper.

Ta zgodba je prišla v javnost po zaslugi skrbnice živali Nadje Kananović, ki je na svojem Facebook profilu opisala dogodek. Objavo so pospremili številni komentarji, saj mučenje živali v slovenski Istri ni redkost.

En del zgodbe ima srečen konec

Na svojem Facebook profilu je Nadja delila še eno zgodbo, tokrat srečnejšo: kot je zapisala, so na mestu, kjer so eno mačko do smrti pretepli, našli še enega mladiča. ‘‘Tam, kjer so do smrti pretepli mucko, sta bili odvrženi v bistvu dve muci, najverjetneje iz istega legla. Ena je mrtva, ta druga je bila še tam, ogrožena, da jo dočaka ista usoda.”, je zapisala Nadja.

Drugo mačko je na srečo uspela najti sama in poskrbeti za njeno varnost.

 

 

Zapisala pa je tudi, da so bili proti storilcem sproženi vsi uradni postopki.