Trst: Deklico zbil s skuterjem, zaradi udarca v glavo v komi

V Trstu se je včeraj popoldne zgodila tragična prometna nesreča. V njej je bila udeležena 18-letnica, ki je utrpela hude telesne poškodbe, potem ko jo je med prečkanjem ceste na ulici Via Flavia zbil skuter.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V Ulici Flavia v Trstu je voznik skuterja na prehodu za pešce ob stanovanjski stavbi s hišno številko 22/1 okrog 14.30 podrl dekle. Voznik skuterja, star okrog 60 let, je povedal, da je mladenka nenadno stekla čez cesto in se znašla pred njim. Kljub počasni vožnji in zaviranju je trčil vanjo.

Po prvih rekonstrukcijah preiskovalcev je mladenka, ko je prišlo do trka, prečkala cesto v bližini prehoda za pešce. Avto, ki jo je opazil, je ustavil, da ji omogoči prehod, 58-letnemu vozniku skuterja pa je zmanjkalo časa za zaviranje in jo je zadel. V silovitem udarcu se je deklica huje poškodovala, na pomoč so ji takoj pritekli mimoidoči.

Ob trku jo je odbilo stran, padla je na cesto in pri tem z glavo močneje udarila ob tla in začela krvaveti. Reševalci deželne službe 118 so ji nudili prvo pomoč. Na kraju so jo intubirali, nato so jo prepeljali v bolnišnico, kjer so jo sprejeli v kritičnem stanju. Po neuradnih informacijah naj bi bila v komi.