Zamuda pri izgradnji pokopališča: Občina odstopila od pogodbe z izvajalcem

Občina Ankaran je 13. septembra v skladu z določili gradbene pogodbe zaradi neizpolnitve pogodbenih obveznosti s strani izvajalca del, družbe Adriaing d.o.o., odstopila od pogodbe, zoper izvajalca del vložila zahtevek za unovčenje finančnega zavarovanja za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti ter izstavila račun za pogodbeno kazen zaradi zamude.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občina Ankaran je oktobra 2022 z izvajalcem Adriaing d.o.o. sklenila pogodbo za izgradnjo novega pokopališča, po kateri bi pokopališče moralo biti zaključeno v roku 370 dni, torej novembra 2023. Pogodbeni rok za dokončanje izgradnje pokopališča je bil na predlog izvajalca in z razumevanjem naročnika nekajkrat podaljšan; skladno z zadnjim podaljšanjem je bil za dokončanje del določen 31. maj 2024, vendar pogodbeni rok za izvedbo del ni bil spoštovan.

Kljub podaljšanjem prvotnega pogodbenega roka in kljub pozivom naročnika izgradnja pokopališča še vedno ni zaključena. O zaključku projekta oziroma začetku delovanja novega ankaranskega pokopališča bo Občina Ankaran pravočasno obvestila občane in zainteresirano javnost, so sporočili z občine.